Brugge leren kennen als een Bruggeling

Onze gasten verwennen kan je als B&B uitbater niet alleen doen met een lekker ontbijtje en een comfortabel bed...  we willen u Brugge leren kennen als een echte Bruggeling.   

Lokale restaurantjes waar u gezellig met uw partner of vrienden kan genieten...   Een cafétje waar de Bruggeling u graag tips deelt ...  en dat allemaal op wandelafstand van bij ons!  

Wist u dat Brugge en ommeland een fietsparadijs is.  Breng uw fiets mee, of huur één van onze nieuwe fietsen.  U fietst in en rond  Brugge voorbij de windmolens, langs de Reitjes, naar de Damse Vaart, voorbij de Blinker en Stinker naar Knokke... en terug via Zeebrugge naar Lissewege en eindigend langs de Oostendse vaart terug naar ons.

Geniet bij aankomst van een lekkere trappist (ook West-Vleteren) of (on)gekende Biertjes (Brugse zot, Viven, Sint Canurius, Bourgogne de Flandres, Straffe Hendrik,...) uit lokale (micro) brouwerijen...  

Of u houdt van kunst en geschiedenis.  De vele mooie geklasseerde woningen en kastelen in en rond Brugge brengen u alvast terug in de tijd.    Aangevuld met de rijke musea en architectuur binnen de historische stadskern.  U hoeft al niet ver te wandelen... St Gilliskerk uit de 14de eeuw met haar prachtige glas in lood.   

Muziek is een betovering ... het theater doet u dromen in een prachtig rijkelijk interieur en het concertgebouw met een van de beste klankspelen in de wereld.   Geniet van de kleinschaligheid en boek tijdig!   Tot binnenkort.

 

Wat Francine schrijft over ons ...

"We verbleven in de kamer met uitzicht voor een hele week. Het is meer een suite, ruime kamer en met een danszaal van een badkamer.... we konden er echt genieten van een zalig warm badje en douche. We sliepen er heel goed, beter dan thuis. Die matrassen zijn van super kwaliteit en het is er heel stil om te slapen. En wat we zeer konden appreciëren waren de goede tips van Benny, welke je ook in de kamer in een boek kon terug vinden. We hebben er enkele restaurantjes in de buurt uitgepikt.

We gaan meestal naar zee voor een weekje, maar nu we Bariseele leren kennen hebben komen we hier volgend jaar terug, en nemen gewoon bus en tram naar de zee of Sluis.
Hartelijk dank!"

 

ECO BARISEELE

Bariseele behaalde de groene sleutel als eerste Brugse B&B. Onze gasten genieten van de heerlijke streekproducten, zoals bio confituren en alle lekkers van bij de warme bakker.  Eco B&B Bariseele biedt luxe met hun eco 550 g/m² handdoeken, lakens van Egyptisch katoen en eco verzorgingsproducten van Pascal Morabito.  We bezorgen onze gasten diverse tips om met zorg om te gaan met afval, water, elektriciteit en gas.  Enkele voorbeelden zijn : kraantjeswater is drinkbaar, u geniet van een regendouche in alle comfort met luchtbellen, en als we mogen vragen de verlichting uit te schakelen bij het verlaten van de kamer. 

Als ingenieur vind ik continue innovatie van onze woning heel belangrijk : 

  • 90% van onze verlichting werd vervangen door spaar- of Led-lampen
  • onze groene daken zorgen voor isolatie en een groenere omgeving
  • onze nieuwe huishoudtoestellen dragen het  A +++ label
  • we hebben onze volledige zoldervloer geïsoleerd
  • alle ramen zijn voorzien van extra isolerende beglazing.  

Een stap naar een groenere, innovatieve en kostenbewuste B&B. En Eco-cheques zijn welkom !

 

SINDS 1865 EEN THUIS WEG VAN HUIS

In 1865 begon de familie Bariseele met één van de grootste en luxe hotels in Brugge, naast de Sint Gillis kerk.   Foto's van Bariseele met de Engelse en Belgische vlaggen toonden toen reeds het belang van het toerisme in Brugge.   In de jaren 1940 net voordat WOII stopte het hotel haar activiteiten, en het gebouw werd opgesplitst in 3 delen.  

Pas vanaf de jaren '60 startten de Familie Fevery en Familie de Pauw terug een hotel in de zijgebouwen.  Het hoofdgebouw was zoals Bariseele vandaag is, een prive-huis met kleine zelfstandige activiteiten... zoals slagerij, bakkerij, buurtwinkel...  En in de jaren '80 werd het gebouw opgesplitst in 5 studio's.

In 1996 kocht Paul Asselman het Hotel Fevery en samen met zijn familie ontvangen ze met veel plezier de gasten vandaag in het hotel. Paul bracht het Hotel Fevery in de 21e eeuw en behaalde vele awards voor zijn inzet : "Beste budgethotel op tripadvisor", "Duurzaam Ondernemend Hotel", "Eerste Eco-Hotel in België"... In 1998 kochten we het hoofdgebouw terug, en in 2006 heropende Bariseele als een B & B.   Na vele jaren innoveren en renoveren beschikt B&B Bariseele over 3 ruime suites. Wij verwelkomen u graag in 4 *** B&B Bariseele of in 3 *** Hotel Fevery.