Ons verhaal

A never ending story ...

If you want to maintain your home, and keep up with the new standards of a modern B&B, a yearly plan is to have something new.  Guests that would have stayed with us in 2006 would still recognize the exterior of the Bariseele, but once inside ....   Wow 

In the past 2 years we have changed the whole furniture in the rooms (beds, curtains, tables, sheets, towels...) and have brought in the warmth of oak wood.   

The wood is central, and with the help of beautiful pictures of Bariseele from 1920's (given by the archives of Bruges), we have made a wonderful blend.  

Wat Francine schrijft over ons ...

"We verbleven in de kamer met uitzicht voor een hele week. Het is meer een suite, ruime kamer en met een danszaal van een badkamer.... we konden er echt genieten van een zalig warm badje en douche. We sliepen er heel goed, beter dan thuis. Die matrassen zijn van super kwaliteit en het is er heel stil om te slapen. En wat we zeer konden appreciëren waren de goede tips van Benny, welke je ook in de kamer in een boek kon terug vinden. We hebben er enkele restaurantjes in de buurt uitgepikt.

We gaan meestal naar zee voor een weekje, maar nu we Bariseele leren kennen hebben komen we hier volgend jaar terug, en nemen gewoon bus en tram naar de zee of Sluis.
Hartelijk dank!"

ECO BARISEELE

Bariseele behaalde de groene sleutel als eerste Brugse B&B. Onze gasten genieten van de heerlijke streekproducten, zoals bio confituren en alle lekkers van bij de warme bakker.  Eco B&B Bariseele biedt luxe met hun eco 550 g/m² handdoeken, lakens van Egyptisch katoen en eco verzorgingsproducten van Pascal Morabito.  We bezorgen onze gasten diverse tips om met zorg om te gaan met afval, water, elektriciteit en gas.  Enkele voorbeelden zijn : kraantjeswater is drinkbaar, u geniet van een regendouche in alle comfort met luchtbellen, en als we mogen vragen de verlichting uit te schakelen bij het verlaten van de kamer. 

Als ingenieur vind ik continue innovatie van onze woning heel belangrijk : 

  • 90% van onze verlichting werd vervangen door spaar- of Led-lampen
  • onze groene daken zorgen voor isolatie en een groenere omgeving
  • onze nieuwe huishoudtoestellen dragen het  A +++ label
  • we hebben onze volledige zoldervloer geïsoleerd
  • alle ramen zijn voorzien van extra isolerende beglazing.  

Een stap naar een groenere, innovatieve en kostenbewuste B&B. En Eco-cheques zijn welkom !

SINDS 1865 EEN THUIS WEG VAN HUIS

In 1865 begon de familie Bariseele met één van de grootste en luxe hotels in Brugge, naast de Sint Gillis kerk.   Foto's van Bariseele met de Engelse en Belgische vlaggen toonden toen reeds het belang van het toerisme in Brugge.   In de jaren 1940 net voordat WOII stopte het hotel haar activiteiten, en het gebouw werd opgesplitst in 3 delen.  

Pas vanaf de jaren '60 startten de Familie Fevery en Familie de Pauw terug een hotel in de zijgebouwen.  Het hoofdgebouw was zoals Bariseele vandaag is, een prive-huis met kleine zelfstandige activiteiten... zoals slagerij, bakkerij, buurtwinkel...  En in de jaren '80 werd het gebouw opgesplitst in 5 studio's.

In 1996 kocht Paul Asselman het Hotel Fevery en samen met zijn familie ontvangen ze met veel plezier de gasten vandaag in het hotel. Paul bracht het Hotel Fevery in de 21e eeuw en behaalde vele awards voor zijn inzet : "Beste budgethotel op tripadvisor", "Duurzaam Ondernemend Hotel", "Eerste Eco-Hotel in België"... In 1998 kochten we het hoofdgebouw terug, en in 2006 heropende Bariseele als een B & B.   Na vele jaren innoveren en renoveren beschikt B&B Bariseele over 3 ruime suites. Wij verwelkomen u graag in 4 *** B&B Bariseele of in 3 *** Hotel Fevery.